Het consult

Omdat men probeert een zo goed mogelijk totaalbeeld te krijgen van de patiënt zal een eerste consult gemiddeld anderhalf uur duren. Ieder ervaart zijn klachten op zijn eigen manier, op basis daarvan wordt een middel bepaald. Het middel wordt gegeven onder de vorm van granules of korreltjes. Acute klachten kunnen snel genezen binnen een paar uur of dagen. Chronische klachten zullen langer opgevolgd worden.

Vier à acht weken na het eerste consult wordt een nieuwe afspraak gemaakt. Een vervolgconsult duurt ongeveer 45 minuten. Er wordt geëvalueerd of de reactie op het middel goed is, of het middel herhaald moet worden, of een ander middel of een andere verdunning moet toegediend worden. Volgens de aard van de klachten zal de patiënt verder opgevolgd worden. Daarbij spelen de vitaliteit van de persoon, de leeftijd, medicijngebruik en erfelijke factoren een rol.

Bij genezing krijg je een snel, zachtzinnig en duurzaam herstel van de gezondheid. De symptomen verdwijnen stilaan, in sommige gevallen kan een beginverergering optreden of kunnen oude klachten even terugkeren. Na verloop van tijd kom je tot een evenwichtige toestand of “het beste exemplaar van jezelf.” De energie en levenslust nemen toe, men ervaart een toestand van vrijheid en gezondheid.

Klassieke Homeopathie